Wat is er te doen in september!

Gepubliceerd op: 19 augustus 2024 11:36

In september hebben we weer een aantal leuke activiteiten, cursussen, workshops en inloopspreekuren voor jong en oud. We hebben alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Wie weet zit er wel iets leuks voor jou bij. Bekijk hieronder ons aanbod.

BasisLab | Elke dinsdag 15:00-16:30 uur
Heb jij altijd al eens met een 3D printer willen werken? Of met een lasersnijder of snijplotter? Of ben je misschien meer geïnteresseerd in de borduurmachine? Geen probleem, wij hebben het allemaal in ons eigen BasisLab! Je kunt elke dinsdag kennis maken en iets leuks ontwerpen. Gratis, wel even aanmelden. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Voorleesfeest | Dinsdag 03 sept 10:00-11:00 uur
Kom je ook gezellig luisteren? Na afloop kun je op je gemak rondsnuffelen tussen de boeken. Voor de kinderen is er drinken met wat lekkers. Er is ook koffie en thee. Voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Gratis.

Ontwerpen met de Plotter | Woensdag 4, 11, 18, 25 sept en 2 okt 19:00-20:30 uur
In deze mini cursus ‘Plotter voor jongeren en volwassenen’ leer je in vijf woensdagavonden alles over het maken van mooie en creatieve ontwerpen met een plotter. Vanaf 14 jaar. Gratis. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Taalcafé Borne | Elke woensdag 09:30 – 11:00 uur
Ken je of ben je iemand die graag de Nederlandse taal beter wil leren? In het Taalcafé kunnen mensen op gezellige en ontspannen manier oefenen met de Nederlandse taal. Elke maand is er een nieuw thema zoals wonen, gezondheid, werken. Gratis.

Pubquiz | Vrijdag 06 sept 20:00-23:00 uur
Dennis van QuizTijd komt naar Kulturhus Borne en hij neemt elke maand een toffe quiz mee! Win je deze quiz? Dan neem jij de felbegeerde wisselbokaal mee naar huis! Maak je op voor vragen uit allerlei categorieën zoals muziek, eten & drinken, geneeskunde en nog veel meer. Kosten: €25,00; voor een team van max 5 personen. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Gitaarcafé | Woensdag 11 sept 20:00 uur
Iedere tweede woensdag van de maand herbergt het Kulturhus een maandelijks gitaarcafé: een laagdrempelig en gezellig gitaartreffen. Gratis. Vrije inloop.

Internationale Koffie Ochtend (IKO) | Elke 2e en 4e vrijdagochtend van de maand 10.00 - 11.30 uur
Tijdens de Internationale Koffie Ochtend komen mannen en vrouwen uit alle windstreken bijeen om samen koffie of thee te drinken en het nieuws van de week te bespreken. Regelmatig worden er ook lezingen gegeven of uitjes georganiseerd.

Muziekcafé Borne | Zaterdag 14 sept | 20:00 uur
Bands: Sylver & Ry en Sixtiesband The Retro's. Het muziekcafé wordt gehouden in de foyer van het Kulturhus die voor deze gelegenheid wordt omgebouwd tot een gezellig café met een muziekpodium en dansvloer. Voor iedereen, jong en oud. Het Muziekcafé is geopend vanaf 19:45 uur. De entree is gratis. Vrije in- en uitloop.

Plantenmarkt XXL | Zaterdag 14 sept 10:00-12:30 uur
Op zaterdag 14 september is er een speciale XXL editie van de Plantenmarkt op het plein van Kulturhus Borne, waarbij er naast plantjes en stekjes ook aandacht is voor oogst en meer.

Socratisch Gesprekscafé | Vanaf 17 sept 19:30-20:00 uur
Een Socratisch gesprekscafé is een plek waar mensen met elkaar een goed gesprek kunnen voeren over een filosofische vraag, binnen een bepaald thema. Hierbij gaat het niet om het vinden van een pasklaar antwoord, maar om de zoektocht ernaartoe. Kosten €45,- (5 avonden incl. koffie & thee) Data’s 17 sept, 8 okt, 12 nov 2024 , 11 febr en 11 mrt 2025. klik hier voor meer informatie

Alzheimer Café Borne | Donderdag 19 september 19:15-21:00 uur
Het Alzheimer Café Borne biedt elke derde donderdag van de oneven-maanden gezelligheid, informatie en verrassende ontmoetingen, rondom dementie. Een plek om anderen te ontmoeten die jouw situatie herkennen. Voel je welkom en neem gerust iemand mee. Deelname is gratis. 

Bordspelcafé Borne | Woensdag 25 sept 19:30 uur en maandag 30 sept 13:30 uur
Iedere laatste maandagmiddag en iedere laatste woensdagavond van de maand is er het Bordspelcafé, waar je in een ongedwongen sfeer een leuk spel kunt spelen. Neem een spel mee dat je graag speelt, laat je verrassen door nieuwe titels en maak je op voor een gezellige avond. Kosten €3.00. Klik hier voor meer info en aanmelden

Muziekunst'nmakers Festival | zaterdag 28 sept 11:00 -15:00 uur
Een middag vol muzikale ontmoeting, verbinding, enthousiasme, inspiratie, kennisdeling, kennismaking en informatie! Maak je muziek? Doe dan ook mee! Voor alle leeftijden. 

Tweedehands Kinderkledingbeurs  | zondag 29 sept 11:00-12:00 uur
Het is weer zover: de tweedehands kinderkledingbeurs! Deze editie staat in het teken van herfst- en winterkleding. Je kunt hier kleding kopen, maar ook verkopen.