Activiteiten

In de Bibliotheek

BasisLab

In het BasisLab krijgt iedereen de kans om kennis te maken met de nieuwste technologie. Heb jij altijd al eens met een 3D-printer, lasersnijder of borduurmachine willen werken? Deze en nog veel meer andere apparaten staan voor je klaar in ons BasisLab.

Meer over het BasisLab

IKO

Of je de Nederlandse taal nu al goed spreekt of nog druk aan het oefenen bent. Tijdens de Internationale Koffie Ochtenden (IKO) praten we onder het genot van een kopje koffie of thee over verschillende onderwerpen. Kom gezellig langs en neem vooral iemand mee.

Meer over IKO

Spontane Ontmoetingen

Dit zijn ontmoetingsmomenten voor mensen van alle leeftijden, soorten en maten, die behoefte hebben aan een praatje. Ga tijdens de koffie spelenderwijs, door middel van een spel, in gesprek over de alledaagse dingen in het leven.

Meer over Spontane Ontmoetingen

Voorleesfeest

Er was eens… een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie, spannende en grappige verhalen. Samen met hun ouder/verzorger zijn de kinderen welkom in onze kinderhoek om op avontuur te gaan vanuit een boek.

Meer over het Voorleesfeest

Taalcafé

Ken je of ben je iemand die graag de Nederlandse taal beter wil leren? In het Taalcafé kunnen mensen onder het genot van een kopje koffie op gezellige en ontspannen manier oefenen met de Nederlandse taal.

Meer over Taalcafé


Online mogelijkheden

Podcasts

Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

Meer over Podcasts

Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes zijn goed voor de taalontwikkeling van kinderen én heel handig als je zelf even geen zin of tijd hebt. Er zijn verschillende digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes waarvan je gebruik kunt maken.

Meer over Voorleesfilmpjes

Junior Einstein

Junior Einstein is een online leer-en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor de groep 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen.

Meer over Junior Einstein

Yoleo

Met Yoleo wordt lezen makkelijker en kunnen kinderen zelf aan de slag. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. 

Meer over Yoleo

Passend lezen | Superboek

Heb je een leesbeperking door bijvoorbeeld ADHD of dyslexie? Dan kan lezen soms moeilijk zijn. Word lid van Passend Lezen. Tot 18 jaar is dit gratis en krijg je toegang tot Superboek. Met de gesproken boeken en karaoke-boeken van Superboek wordt lezen leuk! 

Ga naar passend lezen | Superboek