Cursussen

In de Bibliotheek

Typecursus

Kinderen doen steeds meer met de computer, ook voor school. Dan is het natuurlijk superhandig als ze goed kunnen typen. Een vaardigheid waarvan ze de rest van hun leven plezier zullen hebben. Voor kinderen van 9 t/m 13 jaar.

Meer over GigaKids Typecursus

Leren Programmeren

Leer denken als een computer en maak je eigen game. Leer de basisprincipes van programmeren en hoe je dit in de praktijk toepast. Van programmeerblokken ‘slepen’, echte programmeercode schrijven tot een eigen game maken.

Meer over Leren Programmeren

Muziek op Schoot

Jonge kinderen vinden het heerlijk als er met hen gezongen en gespeeld wordt. De emotionele band tussen ouder en kind wordt meteen versterkt. In de cursus Muziek op Schoot ga je samen met je kind zingen en muziek maken.

Meer over Muziek op Schoot

Computervaardigheid

Ontwikkel je computervaardigheid met de cursus Gigapizzeria. Tijdens deze cursus leren kinderen omgaan met Word, Excel, Gmail en meer. Verder wordt er op een leuke manier aandacht besteed aan het veilig gebruik van internet. Voor kinderen van 9 t/m 13 jaar. 

Meer over Computervaardigheid

Digisterker

Er zijn steeds meer zaken die je via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Daarom heeft Stichting Digisterker de cursus ‘Werken met de e-overheid’ gemaakt.

Meer over Digisterker

Klik & Tik

In de cursus Klik & Tik leer je omgaan met de computer. Leer de basis van het werken met de computer en internet. Heb je nu nog niet zoveel kennis van het onderwerp, maar wil je het wel leren? Dan is de Klik & Tik cursus voor jou zeer geschikt.

Meer over Kilk & Tik


Online mogelijkheden

Soofos & Goodhabitz

Als lid van de Bibliotheek heb je ook toegang tot de leerplatformen Soofos en Goodhabitz. Log in met je bibliotheekgegevens en je kunt meteen beginnen met een online cursus!

Meer over Soofos & Goodhabitz

Skillstown

Vanuit Skillstown worden allerlei leuke gratis online trainingen aangeboden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is toegang aanvragen via de website van de Koninklijke Bibliotheek (de KB).

Meer over Skillstown

SeniorWeb

Of je nu jouw digitale vaardigheden wilt ontwikkelen, op zoek bent naar praktische oplossingen of naar achtergrondinformatie, SeniorWeb helpt je verder. De online cursussen zijn gratis. Je hebt wel een account nodig, dat kun je aanvragen bij de Bibliotheek.

Meer over SeniorWeb

Oefenen.nl

Oefenen.nl is de online plek waar je kunt oefenen met taal, rekenen en internet. En leer ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Als je thuis oefent is Oefenen.nl gratis.

Meer over Oefenen.nl

JobOn

JobOn is de landelijke community voor iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan. Laat je inpireren door hun workshops en webinars.

Meer over JobOn

Werk-portal.nl

Op Werk-portal.nl vind je gratis online programma’s die jou helpen bij het zoeken naar werk en om lekker aan het werk te blijven. Ook zijn er programma’s over taal, omgaan met de computer en social media.

Meer over Werk-portal.nl

Theorie.nl

Oefen voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. Zo vergroot je de kans om je examen te halen. Log in met je bibliotheekgegevens en ga direct aan de slag!

Meer over Theorie.nl