Activiteiten nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 19)

 • Amerikacorrespondent Michiel Vos geeft lezing in de Bibliotheek (Wierden) Bekijk details

  15 april 2024

  Op 28 mei 2024 verschijnt het boek: Vos in de VS, geschreven door Amerikacorrespondent Michiel Vos. In zijn persoonlijke documentaireserie My America documenteerde hij zijn ervaringen als Europese immigrant in Amerika. Met Beau van Erven Dorens maakte Vos de serie Beau en Michiel in Amerika.

 • Afsluiting Scoor een Boek! met een Spannende Speurtocht Bekijk details

  10 april 2024

  Bibliotheek Borne heeft met succes het sportieve leesproject Scoor een Boek! afgerond voor leerlingen van groep 5 en 6. Dit project heeft als doel de leesmotivatie en het leesplezier van kinderen en gezinnen te bevorderen door middel van de kracht van voetbal. Het verbindt lezen en sport door middel van profvoetballers die fungeren als rolmodellen. Om dit project op een spectaculaire manier af te sluiten, organiseert de bibliotheek een spannende speurtocht!

 • Borne doet poëzie Bekijk details

  20 maart 2024

  Het belooft een mooi avondvullend programma te worden in Kulturhus Borne met gastdichter Anje Gnodde. Zij woont in Ambt Delden, is speltherapeut, schrijfdocent en schrijver. Zij schreef het jeugdboek ‘Mick’ dat in 2023 de Juno Kinderboekenprijs kreeg. Met haar poëzie stond ze een aantal keren in de top 100 van de Turing Gedichtenwedstrijd. In 2022 won ze voor de tweede keer de Willem Wilmink Dichtwedstrijd.

 • Lezing van Tom Jan Meeus in de Maand van de Filosofie Bekijk details

  6 maart 2024

  Veroorzaakt Duidelijkheid Chaos? April is de Maand van de Filosofie. Dan worden door heel Nederland filosofische activiteiten georganiseerd rondom het thema van de Maand van de Filosofie. In 2024 is het thema ‘chaos’.

 • Schrijverskoppel Özcan Akyol en Anna van den Breemer in Tubbergen Bekijk details

  27 februari 2024

  In het kader van de Boekenweek 2024 verwelkomt Bibliotheek Tubbergen Özcan Akyol (oftewel Eus) en Anna van den Breemer. Het thema dit jaar is 'Bij ons in de familie'. Samen spreken ze over hun nieuwe boeken ‘Afslag 23’ en ‘Het perfecte zusje’, over de redenen waarom ze schrijven en natuurlijk over hoe het is om een schrijvershuishouden te hebben. Eus en Anna leerden elkaar kennen op het Boekenbal in 2013. Sindsdien zijn zij samen en hebben twee kinderen.

 • Ieder Kind een Boek op de Plank Bekijk details

  29 december 2023

  Een boodschap van Ina van de bieb over de crowdfundactie Ieder Kind een Boek op de Plank. Met dit initiatief willen wij samen met jou ervoor zorgen dat de (circa 300) kinderen van Dreamteam Borne en Verjaardagsbox Borne in 2024 twee keer -op hun verjaardag én met de Kinderboekenweek- een mooi, nieuw boek kunnen toevoegen aan hun eigen boekenplank.

 • Sinterklaasactiviteiten Bekijk details

  20 november 2023

  Sinterklaas is weer in het land! Uiteraard is er bij de bieb van alles te doen in deze Sinterklaasperiode. We hebben de goedheiligman bereid gevonden vragen te beantwoorden en het voorleesfeest staat in het teken van de Sint!

 • Borne doet Poëzie Bekijk details

  17 november 2023

  Donderdag 30 november staat in het teken van Poëzie. Met stadsdichter van Hengelo Wouter Munsterman en muziek van Frank Droste belooft deze editie van Borne doet Poëzie een hele fijne avond te worden! Daarnaast is deze avond ook de uitslag van de Borns Blauw Dichtwedstrijd.

 • Kookboekenweek Bekijk details

  1 november 2023

  In de Kookboekenweek kun je van maandag 6 tot en met vrijdag 10 november tussen 12.00-13.00 uur gezellig een kom soep komen eten bij Kulturhus Borne.

 • Start Muziekluisterclub in Borne Bekijk details

  24 oktober 2023

  Johann Sebastian Bach, Erik Satie, Louis Andriessen… Luister je graag muziek? En wil je meer te weten komen over componisten, genres en de muziekgeschiedenis? Sluit je aan bij een muziekluisterclub. Want met anderen naar muziek luisteren is leerzaam en verrijkend. Maak kennis met de luisterclubs van Senia op 9 november in Bibliotheek Borne.

Paginanavigatie